PERKINS+WILL DALLAS OFFICE

DHS_AtriumStairs.jpg

Project Location: Dallas, TX

Completion Date: November 2017

Project Size: 40,000 square feet

About

Perkins+Will chose the Dallas High School, originally built in 1907, as the site for the relocation of the Dallas practice for many reasons, but most significantly as a desire to become enriched in the downtown Dallas community. The Perkins+Will Dallas office will serve as a living lab and exemplary example of the firm’s vibrant architecture and design practice in this region. Choosing a historic building planned for adaptive reuse will allow Perkins+Will to achieve high levels of various certification programs such as LEED CI, WELL Building Standard and Fitwel, which reinforce our core values of sustainability, health and wellness. Perkins+Will’s lease will occupy just under 40,000 square feet of the 100,000 square foot building, including the original area of the school’s auditorium. The auditorium space will serve as the reception and lobby space, as well as a multipurpose area to house daily collaboration space, continuing education lectures, and large event banquets and receptions. The workspace is designed to promote the practice of a high-performance architecture and design workplace with a variety of seating types and collaboration areas, sit-to-stand desks for all occupants, formal and informal pin-up space, healthy material library and a model/print room with maker space. The addition of an open connecting stair and multifunctional conference space doubling as an afterhours fitness studio will further reinforce active design principles to engage visitors and employees. The Perkins+Will Dallas office will integrate the firm’s brand, the culture of the local practice and people, the Dallas community, and the history of the building into a destination that is sure to engage all that visit or work here.